Pivovar

Pivovar KRUM

Tradiční světlý dvanáctistupňový ležák Krum vaříme z moravského ječmenného sladu a českého chmele.
Poctivé kvalitní suroviny a neuspěchané zrání moku zajišťují pořádně plnou chuť piva.
Název Krum pramení z historie tohoto místa. Původní německé „krumm“ (zakřivený),
označovalo zakroucení říčky Rokytná, obtékající obloukem město a dostalo se tak i do jeho jména: Krumlov.
Pivo vaříme v jedné z historických budov bývalého cukrovaru v Moravském Krumlově. Postupně komplex cukrovarnických
budov citlivě a s respektem k původní architektuře opravujeme. Pivovar je vybaven moderní technologií s použitím CK tanků.
Dochází tak ke spojení toho nejlepšího z moderní doby s tradičním poctivým rukodělným přístupem.

Historie vaření piva v Moravském Krumlově

První písemný záznam o vaření piva v Moravském Krumlově je z roku 1437, kdy bylo město
v držení pánů Pertolda a Jindřicha z Lipé. Rok 1625 byl pro Moravský Krumlov zlomovým.
Dostává se do rukou Lichtenštejnům, kteří význam místa dále rozvíjejí a posilují.
V následujících staletích dochází k soustředění výroby piva z okolních vesnic právě do moravskokrumlovského
panského pivovaru. K pivovarnickým účelům slouží budovy v blízkosti zámku. Pivovar je nedaleko mlýna,
u břehu říčky Rokytné. V první polovině 18. století se Moravský Krumlov stává největším producentem piva v širokém okolí,
od Dalešic po Znojmo. Pivo se v Moravském Krumlově vaří už 600 let.
Tradice je pro nás ceněným odkazem a zároveň závazkem!

Pivovar KRUM vznikl k naplnění snu pivomilce a gourmeta Radka Nedopila, který je otcem receptury a charakteru piva, které, společně se sládkem Ondřejem Cibulkou, s láskou a pokorou tvoří.

Naše pivo

Kvalitní voda, upravena pozitivními afirmacemi, nejlepší dostupné české a moravské humnové slady, nejlepší dostupné české a moravské chmely, čisté kmeny pivovarských kvasnic. Podrobnější informace sdělíme rádi při Vaší návštěvě našeho pivovaru.

Napište nám

Můžete nám napsat zde